Entrédörr


I fredags kom vår entrédörr. Eftersom att vi har använt oss av märket Schuco till fönster och altandörrar i hela  huset och är supernöjda så slog vi till med en dörr därifrån också. Dörren är med fingerprintöppning, men självklart går det att öppna med nyckel också om strömmen skulle gå.
Dörren är i genomgående aluminium och vi har valt en glasdörr som vi sedan kommer sätta en egendesignad vinyl på. På utsidan är den svart, och på insidan valde vi vit som vi har gjort med fönstrena.
 
Detta är utdraget från mälarmontage hemsida :
 

Schüco Fingerprint

 

Förse din dörr med Schüco fingerprint och försäkra dig om att endast utvalda personer får tillträde. Online-versionen består av en terminalserver som kommunicerar med de olika dörrstyrningarna via LAN-uppkoppling. Administreringen och utdelningen av tillträdesrättigheter sker centralt via PC – från valfri plats runtom i världen. Identifiering via fingeravtryck lämpar sig för kommersiella byggnader och bostadshus och kan monteras dolt i dörrprofilen.

 

Egenskaper

  • Identifiering genom inscanning av fingeravtryck och personrelaterad protokollföring
  • Central administrering av tillträdesrättigheter via PC eller fristående drift
  • Larm vid försök till obehörigt tillträde
  • Nätverksintegrering via RS 485/LAN
  • Profilintegrerade eller utanpåliggande systemlösningar

 
 
 
 

Trapphuset


Nu är trappan nästan klar, och vi kallar det för trapphuset för det är den känslan på det. Högt i tak blir det, och en takkupa. Ett mellanplan blir det också, och belysning i trappstegen. Trappan kommer vi klä in i stavparkett, och sättstegen kommer att målas vita. Och givetvis har vi förberett för en stor kristallkrona som ska hänga mitt i trapphuset!
  
 
 

Back on track


Vi måste först säga att det är otroligt kul att se att så många fortfarande kikar in här varje dag även fast det inte är så mycket uppdateringar. Roligt! Sista uppdateringen gjordes den 24:e januari, och den 26:e kom vår lilla Mira till världen vilket gav oss ett litet uppehåll i byggprocessen.
Men bygget har i alla fall inte stannat upp även fast det ser ut så här. Snarare tvärtom! Det har hänt mycket, så vi gör en snabbuppdatering nu, och sen kommer det lite löpande inlägg med mer ingående om varje moment.
 
Det mesta av elen är infräst i samtliga väggar, dosor och matningar till belysning etc är klart. Undertaken är byggda och de flesta rummen på plan 1 har nu gips skruvat i taken. Väggar på plan 2 är i stort sett färdiga och lite spontana ideer om nischer och annat har byggts. Vattenledningar med inkopplade fördelare är monterade till badrum och kök samt fixturerna till dom vägghängda wc-stolarna är monterade, Plåtslagarna har lagt tak på garaget och nu börjat med stora huset där vi även gjort takfot och vindskivor på halva taket. Som sagt, en hel del har hänt och vi kommer úppdatera med bilder under kommande dagar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0

Rösta på min blogg i Årets Byggblogg!