Beställt fönster


I måndags beställde vi fönster till huset. Det blev tillslut Schuco, och det är genomgående aluminiumfönster. Skjutpartierna blev svarta, och resten av fönstrena vita. Så om några veckor kommer dom.
 
Bilder tagna från Schucos hemsida:
 
 
 
 
 
 
 

Övervåningen


Nu bygger vi upp innerväggar samt luftspalter på övre plan. På nedre plan har vi sten som innerväggar, men på övervåningen kör vi på trä, bla för av att vi vill ha liggande panel i sovrum och ev i fler rum. Trappan upp till övervåningen kommer vi senare att gjuta.
 
 Provisorisk trappa upp till övervåningen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fönster


Det är nu dags att beställa fönster till huset. Vi har varit i kontakt med en del leverantörer redan, men nu är det dags att bestämma och beställa! I fredags morse var vi på en utställning/möte i Strängnäs hos en leverantör. Dom fönstrena har vi redan beställt och monterat i garaget.

 

Det är många beslut. På utsidan ska det vara svarta fönster, (och det finns ett gäng nyanser att välja på där) och så funderar vi på hur vi ska ha det på insidan. Svarta eller vita. Vi har tänkt i alla fall att ha svarta skjutpartiet i svart, och ev då dom andra fönsterna i vitt. Färgen är bruten vit, vilket inte gör den lika stel och blank. Dock kan den se "smutsig" ut bredvid en stockholmsvit färg om man tex skulle ha den på väggarna.

 

Det måste beställas snart i alla fall så nu har vi lite att fundera på nu.

 

Här är bilder från utställningen i fredags:

 

 
 
 

 


RSS 2.0

Rösta på min blogg i Årets Byggblogg!