Putsning innerväggar


I helgen har vi putsat vidare! Vi putsar just nu toalettens innerväggar i garaget och då använder vi gipsputs. Innan det sätter vi upp skenor så man har något att gå efter och att man vet hur tjockt lager puts man behöver!
Gipsputsen blir en mycket fin och len yta om man gör det bra, och därefter kan man måla direkt på.

Många undrar varför vi började med att bygga garaget. Dels gjorde vi det för att det var det vi skulle "hinna med" att göra innan vintern kom. Sen är det perfekt förvaring för alla verktyg och allt material. Plus att det kan vara bra att träna lite på att bygga ett garage på 55 m2 tills vi ger oss på 250m2 hus! ;)






Provputsning


I veckan körde vi första putsningen av väggar inne i garaget. Spännande! Det kommer vi fortsätta med i helgen!



Snart så..!

Fortsatt jobb med el och premiärskottning


Micke, Ted och Lasse var ute och hjälpte till i helgen. TACK! Eljobb fortsätter, och nu förbereder vi för diverse högtalare och spotlights. Städning på tomten och en brasa hann vi också med!
Premiärskottning på uppfarten blev det också!
 

Enbart sladdar för ljudanläggning!


Förberedelser för musik,ljud mm


Förberedelser för spottar i taket på toaletten (i garaget)






El och Isolering


Nu drar vi el i garaget och fortsätter att isolera. Vi förbereder också för alla högtalare som vi ska ha. Sex högtalare i taket och två baslådor blir det i garaget, nödvändigt? Bra ljud blir det i alla fall!

Garagets innertak



 
Diverse el
  

 

 

Trädgårdsförrådet 
                       

Garage framifrån
 

                               

 






Fönster


Igår var vi iväg och tittade på en fönsterutställning. Det börjar bli dags snart att beställa! Vi står och väljer mellan velfac eller schucofönster. Svarta fönster blir det till utsidan, och troligtvis på insidan.
Vi ska ha stora vikpartier på nedre plan och dom kommer vi ha i svart.

Eftersom alla fönster på övre plan kommer vara ca 1m breda och 2m höga måste möjligheten finnas att tvätta dom på utsidan samtidigt som man måste tänka på säkerheten, helt öppet fönster = kliva rakt ut i luften...
Vi överväger även att ha några fasta fönster (ej öppningsbara), alternativet då är att välja ett glas som är "underhållsfritt" vilket menas att en fönstertvätt ska ej behövas. Troligtvis räcker det att skölja fönstret med vattenslang från utsidan. Detta ska vi söka mera information om.
 
Förutom att vi valt att färgen ska vara svart finns det flera nyanser och strukturer på färgen, bla en modell som heter black granit som är en matt färg med lite grov struktur, finns även en modell som skiftar lite i grafitgrå. Det känns som att vi inte vill ha den vanliga blanksvarta färgen, kul att bryta av med något nytt.

På velfacutställning i solna










Bilder på schuco och velfacfönster



 





 

 

 












Arkitekter och ritningar


När vi började prata om att bygga vårt eget hus sa vi att vi ville rita det mesta själva. Bestämma allt från början och hur man ville ha det. Men hjälp på traven ville vi ha.
Vi tog kontakt med en arkitekt, och vi bestämde träff ute på tomten och vi berättade om våra planer. Sen gick vi ner till oss och då började det roliga! Arkitekten frågade vad vi hade för tankar och speciella önskemål. Så där satt vi och sprudlade ut ideer om hur vi ville ha det och olika önskemål! Det var bland det roligaste, att bara få sitta och slänga ur sig massa tankar om hur vi ville att vårt hus skulle se ut, och samtidigt ha en arkitekt som skrev ner och skissade allt.
Dock ett tag kändes det också svårt. Gör vi rätt? Vill vi ha så? Blir det bra? Det var mycket att bestämma!

Han förstod i alla fall precis hur vi ville ha det och bemötte alla våra önskemål väl. När han sedan skissat klart de första ritningarna blev vi överlyckliga, och allt var precis som vi ville ha det! Enkelhet var det vår arkitekt jobbade för. Mycket bra! Efter några månaders skissning och ritning var dem äntligen klara, och dem skickades in tillsammans med alla andra papper och ritningar 2010-08-10, och bygglovet beviljades 2010-10-27.

















RSS 2.0

Rösta på min blogg i Årets Byggblogg!