Taket på = Taklagsfest


I torsdags kom taket på vårt hus! En grymt härlig milstolpe att passera! Så vad gör man i byggbranchen när taket är på? Jo man anordnar en taklagsfest. I regel ska kunden alltid anordna en taklagsfest för arbetarna men i detta fall fick det bli lite annorlunda. Mathias styrde upp allt och bjöd in alla som hjälpt till! Och grannarna som stått ut med vårt stök såklart!
Grillning, dricka, härligt sällskap och massa ljus gjorde att det blev riktigt trevligt!
 
Sen ville vi tacka alla som hjälpt till med allt. Och eftersom vi bara hade tak i huvudet glömde vi ju självklart att nämna han som kommit med dem största och tyngsta maskinerna, och hjälpt oss med grundjobbet.
Jonas Andersson. Tur är väl att alla vet vilket jobb han har gjort för oss och hur mycket han varit på plats! Sen glömdes markservien också bort att nämnas, men det är helt okej ;) Man vill ju gärna inte nämna sig själv i ett tacktal liksom...
 
Här kommer lite bilder på taket och några suddiga (av någon underlig andledning) på taklagsfesten:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Takstolar på plats


I torsdags kväll kl 21.00 anlände takstolarna till huset. I fredags eftermiddag satte Mathias, Jakob och Lelle dom på plats. I lördags och söndags murade Mathias och Lasse upp den sista stenen på sidorna av huset. Nu är huset helt färdigmurat uttåt sett! Andreas och Ted monterade ställningar runt hela huset. Bra jobbhelg!
 
Nu börjar det likna ett hus och inte en riddarborg.
 

 

Övre plan


Nu har vi murat klart på långsidorna på övre plan. Fönsterbalkarna är på plats och nu ser man vad som ska bli balkongutgångar och fönster! Den sista raden är betongfyllda u-block.  Om några dagar anländer takstolarna, så till helgen hoppas vi att vi kan börja med dom! 
 

Framsidan av huset. Balkongdörr i mitten samt två fönster.
 

Ena sidan på huset. Fönstret till vänster blir ett takfönster i trappan, och dom andra två i varsina rum.
 

Baksidan av huset. Den i mitten är en balkongdörr, och fönstret till vänster tillhör badrummet.
 
 

Gamla bilder


Gamla bilder tagna 2010, hur allt såg ut innan vi började bygga huset. Mycket jobb var det innan, förutom alla bygg ooch rivningslov rev vi ett hus på tomten som redan stod där, plus ett förråd. Fällde 26 träd, fick plats med ett hus i en container, körde bort ett helt hus samt allt annat som vi slog ner. Knackade ner en skorsten, fick ta hand om en gammal mulltoa, gräva igen en damm osv. Och det var innan vi började med det riktiga schaktjobbet med blåsning av berg och rensning innan sprängning! Här är några bilder under den tiden:
 
 
 
 
 

RSS 2.0

Rösta på min blogg i Årets Byggblogg!